7 JEVOET tips tegen koude voeten

tips-koude-voeten-pedicure

7 JEVOET tips tegen koude voeten

tips-koude-voeten-pedicure

1. Beweeg je voeten

Beweging is één van de beste oplossingen tegen koude voeten. Je helpt namelijk de bloedsomloop door je benen te bewegen. Probeer elke dag minimaal een half uur te lopen of te sporten. Ook kun je de afwisselend strekken en flexen als je zit.

2. Neem wisselbaden

wisselbad-koude-voeten-pedicure

Je kunt trainen om snel op temperatuurswisselingen te reageren door je bloedvaten te vernauwen en te verwijden middels een wisselbad. Hierbij houd je de voeten twee tot drie minuten in een warm voetbad. Daarna twee tot drie seconden in koud water, vervolgens weer in warm, etc. Dit kun je ongeveer zo’n acht keer herhalen. Hierbij dien je wel altijd met koud te eindigen. Ook is het mogelijk om wisseldouches te nemen, hierbij hoef je maar 2 tot 3 keer te switchen van warm naar koud.

3. Droog borstelen

Door de huid voorafgaand aan het douchen met een sisal handschoen te ‘borstelen’ verbeter je de doorbloeding van je benen. Hierbij zul je al snel merken dat je er warm van wordt en je krijgt er ook nog eens een zachte huid van.

4. Eet warme voeding

Kies liever voor een warme kruidenthee in plaats van dranken uit de koelkast. Ook warme soepen zijn een aanrader om jezelf en je voeten te verwarmen. Sommige kruiden en specerijen werken ook verwarmend, zoals: gember, zwarte peper, kaneel, rozemarijn en cayennepeper.

5. Draag wollen sokken

wolle-sokken-voeten-pedicure

 

 

 

 

 

 

Wol is ideaal om warmte vast te houden, die schaapjes hebben het maar goed bekeken. Wollen sokken houden je voeten gegarandeerd veel warmer. De dikkere geitenwollen sokken zijn ideaal voor thuis op de bank, en gelukkig kun je tegenwoordig ook prachtige, dunne draagbare wollen sokken kopen.

6. Zit niet met je benen over elkaar

Je belemmert de doorbloeding van je benen door ze over elkaar te kruisen, doe dit dus niet.

7. Masseer de benen en voeten

Door het masseren van de voeten en benen bevorder je de doorbloeding. De olie legt ook een dun isolerend laagje op de huid waardoor er minder warmte verloren gaat.

 

Heb je vragen n.a.v. deze blog? Neem dan gerust contact met ons op!