Verschil pedicure en medische pedicure

hielkloven-Elst-voetzorg

Pedicure en medische pedicure: het verschil

Wat doet een medische pedicure?

Een medische pedicure houdt zich (net als een normale pedicure) voornamelijk bezig met voetzorg en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Hierbij kun je denken aan onder andere het verwijderen van overtollig eelt en likdoorns. Maar ook behandelingen van schimmelnagels en behandelingen ter voorkoming van het ingroeien van een teennagel.

Wat is het verschil met een pedicure?

Een medische pedicure heeft een extra opleiding gehad. Hierdoor voert zij naast de reguliere pedicure-behandelingen ook diverse specialistische behandelingen uit. Hieronder valt ook de voetbehandeling van risicovoeten, welke een verhoogd risico hebben op verschillende complicaties. Denk hierbij aan voetklachten als gevolg van een aandoening (reuma, diabetes, spasmen) of complicaties als gevolg van verwaarlozing van de voeten of ouderdom.

Verder zijn zij in staat om specialistische voetzorg toe te passen. Dit zijn onder andere nageltechnieken waaronder het aanbrengen van een nagelbeugel, nagelreparaties en nagelprotheses. Daarnaast beheerst zij ook de kennis over druk verdelende technieken zoals viltontlasting en het maken van teenorthesen. Ook kunnen ze je goede informatie verstrekken over schoenadvies en voetverzorging.

In het kort

Een medische pedicure richt zicht dus voornamelijk meer op de medische kant van het beroep en behandeld gericht ter preventie en pijnvermindering. Zij werkt nauw samen met de podotherapeut en orthopedisch schoentechnicus. Indien nodig zal zij ook met de huisarts of specialist overleg plegen over mogelijke problemen die ontstaan zijn aan de voeten.

hielkloven-Elst-voetzorg