Voetklachten

10% kampt met voetklachten

10% van de Nederlanders loopt rond met voetklachten, een verzamelnaam voor alle mogelijke ongemakken aan de voet. Zo kunnen er klachten aan de tenen en nagels ontstaan, maar ook de middenvoet kan pijnlijk zijn. Voetklachten kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Namelijk het dragen van verkeerde/slechte schoenen, een trauma, of door een afwijkende stand van de voeten en/of tenen.

verzorging  

Irritante voetklachten door verkeerde schoenen

Bij verkeerde schoenen kan men denken aan te kleine of krappe schoenen en aan naaldhakken. Hierdoor ontstaan al gauw voetklachten. Bij te krappe schoenen worden de voetstructuren op elkaar gedrukt waardoor er vervelende beknellingen kunnen ontstaan. Te kleine schoenen geven snel voetproblemen aan de tenen zoals eelt en likdoorns. Bij een trauma moet men bijv. denken aan een gebroken middenvoetsbeentje. Bij een afwijkende stand van de voeten of tenen, kan men denken aan hamertenen, scheefstand van de grote teen (Hallux Valgus), een platvoet of een holvoet. Ook het hebben van blaren kan zeer vervelende gevolgen hebben.

voet-probleem

Behandeling van voetklachten

Onze podotherapeuten verrichten zorgvuldig onderzoek naar de oorzaak van uw voetklachten. Op deze manier kunnen de voetklachten direct worden aangepakt met bijvoorbeeld steunzolen om uw lichaam in balans te brengen, of door het geven van een goed schoenadvies. Ook werken we nauw samen met andere zorgverleners. Zij kunnen de therapie aanvullen om zodoende een zo goed mogelijk resultaat te bereiken in het verminderen van uw klachten.

Gezelligheid en de juiste voetzorg

Niet alleen een goede professionele verzorging van je voeten is belangrijk, maar ook ontspanning. Daarom vinden wij het belangrijk om een gezellig, rustieke omgeving te creëren waar jij en je voeten compleet tot rust kunnen komen. Kom gezellig eens langs bij onze praktijk dat zit gevestigd in Sportcentrum Elst. Hierdoor heb je naast een voetbehandeling ook de kans om de rest van je lichaam de aandacht te geven dat het verdient.