Droge, gebarsten voeten

droge-voeten

droge-voeten

De meeste mensen zetten gemiddeld zo’n 10.000 stappen per dag. Echter wordt huidverzorging voor voeten vaak genegeerd en overgeslagen bij het vorzorgen van ons lichaam. Een algemeen voetprobleem dat verschillende mensen treft is droge voeten, wat leidt tot scheuren op de hielen en andere delen van de voet. Droge, gebarsten hielen zijn niet alleen lelijk, maar ze kunnen ook een bron van pijn en schaamte zijn. Net als de palmen van onze handen, hebben de onderkant van onze voeten geen olieklieren die ervoor zorgen dat de voeten afhankelijk zijn van zweetklieren voor hydratatie en gehydrateerd blijven. Droge, gebarsten hielen gaan vaak gepaard met andere medische aandoeningen zoals diabetes of voetschimmel.

Oorzaak van droge, gebarsten hielen

Er zijn twee verschillende soorten droge huid op de voeten: een droge huid veroorzaakt door een gebrek aan vocht en een droge huid veroorzaakt door een oppervlakkige schimmelinfectie. Beide typen droge huid lijken erg op elkaar. Symptomen van beide soorten zijn droogte, scheuren, schilfers en in sommige gevallen roodheid en/of jeuk. De volgende scenario’s kunnen u meer vatbaar maken voor droge voeten:

Droge, gebarsten voeten behandelen

Als u een droge huid aan uw voeten of krakende hielen ervaart, zijn er enkele dagelijkse stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw voeten vocht vasthouden en de symptomen helpen te verminderen. Het behandelen van droge voeten begint met het behandelen van de onderliggende aandoeningen die het in de eerste plaats veroorzaken; gebrek aan vocht en schimmel.

 

  1. Het dagelijks gebruiken van een antischimmel-voet serum is de meest effectieve manier om beide soorten droge huid te behandelen. Omdat het eigenlijk onmogelijk is om het verschil te zien tussen eenvoudige en schimmel droge huid, zorgt het gebruik van een antischimmel serum ervoor dat beide oorzaken effectief aangepakt zullen worden.

 

  1. Gebruik speciaal geformuleerde reinigingsmiddelen in plaats van zeep voor je voeten. Zeep kan je huid daadwerkelijk uitdrogen en je voeten erger maken!

 

  1. Draag ‘zweetafvoerende’ sokken en ondersteunende schoenen

 

  1. Net als de zorg voor je auto of je huis, een beetje routine-onderhoud ook geen overbodige luxe. Breng dagelijks een serum aan op uw voeten, vooral na het douchen en voordat u uw sokken en schoenen aantrekt.

 

Door je hielen gezond en gehydrateerd te houden, blijf je comfortabel en actief. Je lichaam zal je dankbaar zijn!