Blog

Stories created by happy feet

Het hebben en behouden van gezonde, verzorgde voeten begint al bij jou thuis. Daarom deel ik graag mijn kennis door middel van dit blog zodat je het optimale resultaat kunt behalen!

Verschil pedicure en medische pedicure

Pedicure en medische pedicure: het verschil

Wat doet een medische pedicure?

Een medische pedicure houdt zich (net als een normale pedicure) voornamelijk bezig met voetzorg en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Hierbij kun je denken aan onder andere het verwijderen van overtollig eelt en likdoorns. Maar ook behandelingen van schimmelnagels en behandelingen ter voorkoming van het ingroeien van een teennagel.

Wat is het verschil met een pedicure?

Een medische pedicure heeft een extra opleiding gehad. Hierdoor voert zij naast de reguliere pedicure-behandelingen ook diverse specialistische behandelingen uit. Hieronder valt ook de voetbehandeling van risicovoeten, welke een verhoogd risico hebben op verschillende complicaties. Denk hierbij aan voetklachten als gevolg van een aandoening (reuma, diabetes, spasmen) of complicaties als gevolg van verwaarlozing van de voeten of ouderdom.

Verder zijn zij in staat om specialistische voetzorg toe te passen. Dit zijn onder andere nageltechnieken waaronder het aanbrengen van een nagelbeugel, nagelreparaties en nagelprotheses. Daarnaast beheerst zij ook de kennis over druk verdelende technieken zoals viltontlasting en het maken van teenorthesen. Ook kunnen ze je goede informatie verstrekken over schoenadvies en voetverzorging.

In het kort

Een medische pedicure richt zicht dus voornamelijk meer op de medische kant van het beroep en behandeld gericht ter preventie en pijnvermindering. Zij werkt nauw samen met de podotherapeut en orthopedisch schoentechnicus. Indien nodig zal zij ook met de huisarts of specialist overleg plegen over mogelijke problemen die ontstaan zijn aan de voeten.

hielkloven-Elst-voetzorg

  admin   nov 05, 2018   Blog   0 Comment Read More

7 JEVOET tips tegen koude voeten

7 JEVOET tips tegen koude voeten

tips-koude-voeten-pedicure

1. Beweeg je voeten

Beweging is één van de beste oplossingen tegen koude voeten. Je helpt namelijk de bloedsomloop door je benen te bewegen. Probeer elke dag minimaal een half uur te lopen of te sporten. Ook kun je de afwisselend strekken en flexen als je zit.

2. Neem wisselbaden

wisselbad-koude-voeten-pedicure

Je kunt trainen om snel op temperatuurswisselingen te reageren door je bloedvaten te vernauwen en te verwijden middels een wisselbad. Hierbij houd je de voeten twee tot drie minuten in een warm voetbad. Daarna twee tot drie seconden in koud water, vervolgens weer in warm, etc. Dit kun je ongeveer zo’n acht keer herhalen. Hierbij dien je wel altijd met koud te eindigen. Ook is het mogelijk om wisseldouches te nemen, hierbij hoef je maar 2 tot 3 keer te switchen van warm naar koud.

3. Droog borstelen

Door de huid voorafgaand aan het douchen met een sisal handschoen te ‘borstelen’ verbeter je de doorbloeding van je benen. Hierbij zul je al snel merken dat je er warm van wordt en je krijgt er ook nog eens een zachte huid van.

4. Eet warme voeding

Kies liever voor een warme kruidenthee in plaats van dranken uit de koelkast. Ook warme soepen zijn een aanrader om jezelf en je voeten te verwarmen. Sommige kruiden en specerijen werken ook verwarmend, zoals: gember, zwarte peper, kaneel, rozemarijn en cayennepeper.

5. Draag wollen sokken

wolle-sokken-voeten-pedicure

 

 

 

 

 

 

Wol is ideaal om warmte vast te houden, die schaapjes hebben het maar goed bekeken. Wollen sokken houden je voeten gegarandeerd veel warmer. De dikkere geitenwollen sokken zijn ideaal voor thuis op de bank, en gelukkig kun je tegenwoordig ook prachtige, dunne draagbare wollen sokken kopen.

6. Zit niet met je benen over elkaar

Je belemmert de doorbloeding van je benen door ze over elkaar te kruisen, doe dit dus niet.

7. Masseer de benen en voeten

Door het masseren van de voeten en benen bevorder je de doorbloeding. De olie legt ook een dun isolerend laagje op de huid waardoor er minder warmte verloren gaat.

 

Heb je vragen n.a.v. deze blog? Neem dan gerust contact met ons op!

  admin   nov 05, 2018   Blog   0 Comment Read More

Droge, gebarsten voeten

droge-voeten

De meeste mensen zetten gemiddeld zo’n 10.000 stappen per dag. Echter wordt huidverzorging voor voeten vaak genegeerd en overgeslagen bij het vorzorgen van ons lichaam. Een algemeen voetprobleem dat verschillende mensen treft is droge voeten, wat leidt tot scheuren op de hielen en andere delen van de voet. Droge, gebarsten hielen zijn niet alleen lelijk, maar ze kunnen ook een bron van pijn en schaamte zijn. Net als de palmen van onze handen, hebben de onderkant van onze voeten geen olieklieren die ervoor zorgen dat de voeten afhankelijk zijn van zweetklieren voor hydratatie en gehydrateerd blijven. Droge, gebarsten hielen gaan vaak gepaard met andere medische aandoeningen zoals diabetes of voetschimmel.

Oorzaak van droge, gebarsten hielen

Er zijn twee verschillende soorten droge huid op de voeten: een droge huid veroorzaakt door een gebrek aan vocht en een droge huid veroorzaakt door een oppervlakkige schimmelinfectie. Beide typen droge huid lijken erg op elkaar. Symptomen van beide soorten zijn droogte, scheuren, schilfers en in sommige gevallen roodheid en/of jeuk. De volgende scenario’s kunnen u meer vatbaar maken voor droge voeten:

Droge, gebarsten voeten behandelen

Als u een droge huid aan uw voeten of krakende hielen ervaart, zijn er enkele dagelijkse stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw voeten vocht vasthouden en de symptomen helpen te verminderen. Het behandelen van droge voeten begint met het behandelen van de onderliggende aandoeningen die het in de eerste plaats veroorzaken; gebrek aan vocht en schimmel.

 

  1. Het dagelijks gebruiken van een antischimmel-voet serum is de meest effectieve manier om beide soorten droge huid te behandelen. Omdat het eigenlijk onmogelijk is om het verschil te zien tussen eenvoudige en schimmel droge huid, zorgt het gebruik van een antischimmel serum ervoor dat beide oorzaken effectief aangepakt zullen worden.

 

  1. Gebruik speciaal geformuleerde reinigingsmiddelen in plaats van zeep voor je voeten. Zeep kan je huid daadwerkelijk uitdrogen en je voeten erger maken!

 

  1. Draag ‘zweetafvoerende’ sokken en ondersteunende schoenen

 

  1. Net als de zorg voor je auto of je huis, een beetje routine-onderhoud ook geen overbodige luxe. Breng dagelijks een serum aan op uw voeten, vooral na het douchen en voordat u uw sokken en schoenen aantrekt.

 

Door je hielen gezond en gehydrateerd te houden, blijf je comfortabel en actief. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

 

  admin   okt 25, 2018   Blog   0 Comment Read More