Geef jij je voeten voldoende aandacht bij medische pedicure Elst?

Doordat je voeten veel te verduren hebben is voetverzorging uiteraard erg belangrijk. Wanneer je jezelf niet regelmatig laat verwennen bij bijvoorbeeld JEVOET, medische pedicure Elst kun je klachten krijgen zoals bijvoorbeeld pijn in de voet, blaren, wratteneelt, ingescheurde nagels en pijnlijke kloven.

Medische pedicure Elst

Ruim 20% van de Nederlanders krijgen jaarlijks te maken met verschillende voetklachten, waarbij vrouwen vier keer zoveel last hebben van voetproblemen dan mannen. Dit komt vooral door het dragen van (te hoge) hakken. Regelmatige voetverzorging helpt eventuele klachten te voorkomen. Ook mensen met reuma, diabetes, mensen met kanker hebben gevoelige voeten met diverse voetklachten. Maar wat kun je zelf aan voetverzorging doen en wanneer kan je het beste onze medische pedicure Elst bezoeken?

jevoet-pedicure-elst

Voeten verwennen en verzorgen bij voetzorg in Elst

Om deze voetklachten te voorkomen is het dus belangrijk dat je je voeten goed verwent en verzorgt. Laat je voeten tot rust komen en neem een voetbad tijdens een wellness pedicure. Vermoeide, pijnlijke en overbelaste voeten kunnen heerlijk tot rust komen! Tien minuten is lang genoeg.

Zet je voeten vervolgens op een handdoek en droog ze goed af, ook tussen de tenen. Heb je last van een gescheurde huid tussen je tenen? Gebruik dan een handdoek die niet te dik en te ruw is. Je kunt dan makkelijker tussen je tenen komen om het daar te drogen.

Medische voetzorg Elst en voeten

Smeer je voeten vervolgens in met een speciale voetspray of – crème. Vergeet ook je teennagels niet te verzorgen. Het is beter om hiervoor een vijl te gebruiken dan een nagelknipper, omdat de kans op een gespleten nagel dan kleiner is. Vijl de nagels in ieder geval recht af, zodat ze geen kans hebben om in te groeien. Voor soepele nagels en nagelriemen kan een nagelweker je helpen.

Kies je voor gelakte nagels, breng dan eerst kleurloze lak aan alvorens de tweede gekleurde laag aan te brengen. Dit voorkomt dat je nagels geel worden van de kleurstoffen die in gekleurde lak zitten. Wanneer de lak goed droog is, verwen je je voeten als laatste met een heerlijke massage. Je bent weer helemaal klaar voor de buitenlucht na een bezoek bij JEVOET pedicure in Elst.