Orthese

Bij een persoonlijke orthese zal de focus liggen bij het behandelen van diverse complicaties. Hiervan is de behandeling gericht op het verbeteren of het behouden van de beweging die nodig is in de tenen. Ortheses kunnen voor veel mensen een verlichting teweegbrengen bij hun veelal pijnlijke voeten. Om daarvan een goed passende vorm te maken wordt er voor het maken een voetonderzoek gedaan. Hierbij wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van de tenen en wordt er een blauwdruk gemaakt van uw voeten. Maar het kan altijd zo zijn dat u gevraagd wordt om meerdere schoenen me te nemen bij het realiseren.

Voor protectieve en preventieve siliconen-orthese kun je bij ons terecht:

 • (Weke) likdoorns op of tussen de tenen
 • Voorkomen van stand afwijkingen
 • Scheefstand van de tenen
 • Hamertenen
 • Klauwtenen
 • Drukpunten/ blauwe nagel bij sport (runners nail)

Gebruik en onderhoud siliconen-orthese:

 1. Gebruik beide handen bij het plaatsen of verwijderen. Want hiermee voorkom je namelijk dat het geheel stuk zal gaan.
 2. U mag de hem de gehele dag aan de tenen dragen. Hierdoor kan het kan zijn dat je moet wennen aan de orthese, het gebruik kun je gerust rustig opbouwen.
 3. Gebruik dichte schoenen bij het dragen van de orthese. Vervolgens draag je in combinatie met open schoenen altijd sokken. Op blote voeten/in open schoenen zal het materiaal schuiven, waardoor drukplekken ontstaan of het materiaal verloren raakt.
 4. Bewaar hem ’s nachts in een potje met een laagje talkpoeder (even schudden). Door het talkpoeder draagt de orthese prettiger.  Daarnaast kun je overtollig talkpoeder verwijderen en hem laten reinigen door spoelen in water met handzeep/afwasmiddel. Gebruik eventueel een zachte borstel.
 5.  5) Sommige orthesen zijn te repareren. Hierbij kun je het beste de ingescheurde orthesen of afgescheurde stukken bewaren en contact opnemen met ons.

 

Tot slot: laat uw orthese en tenen regelmatig controleren bij JEVOET medische pedicure in Elst. Hierbij is het mogelijk om een online afspraak boeken via het kopje “boek nu” op deze website.

orthese-teenstand