Speciale voetzorg

Onder speciale voetzorg bij voetklachten die wij aanbieden vallen: vilttechnieken, ortheses en nagelprotheses. Hieronder vindt je korte informatie over deze verschillende speciale technieken. Daarnaast kun je via de "lees meer knop" klikken om de volledige informatie te lezen.

vilttechniek

 

 

 

 

Vilttechnieken

De behandeling richt zich op plekken zoals eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels, maar ook de bekende “hallux valgus”. (De hallux valgus is de dikke knobbel aan de zijkant van de voet onder de grote teen). Deze vilttechnieken worden al jaren met succes toegepast bij veel uiteenlopende voetklachten. Hierdoor is dit tevens één van de meest voorkomende behandeling in de categorie speciale voetzorg.
Lees meer…

 

 

 

Orthese

Bij een persoonlijke orthese zal de focus liggen bij het behandelen van diverse complicaties. Deze behandelingen zijn gericht op het verbeteren of het behouden van de beweging die nodig is in de tenen. Daarnaast kunnen ortheses voor veel mensen een verlichting teweegbrengen bij hun veelal pijnlijke voeten.
Lees meer…

 

 

 

Nagelprothese

Een prothese is een kunstnagel dat dient als alternatief voor je natuurlijke nagel. Deze zogenaamde nagelprothese is vervaardigd door middel van gel of acryl. Hierdoor voelt de nagel heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel.
Lees meer…

 

 

 

Nagelbeugel

Een nagelbeugel begeleid ingroeiende nagels of tunnelnagels. Daarnaast neemt de beugel de druk in de nagelwal weg en kan mogelijk een chirurgische ingreep voorkomen. Er zijn verschillende soorten beugels en naar gelang het probleem en overleg met u een soort gekozen.
Lees meer…